שמן קלנדולה
שמן הקלנדולה הפך להיות הכוכב הבלתי מעורר של מוצרי הטיפוח והטיפול הטבעיים. ניתן למצוא אותו כשמן גוף, בקרמים ומשחות טבעיות לתינוקות והוא רכיב ברור והכרחי גם בקוסמטיקה הטבעית שלנו.
שמן קלנדולה מעולה להרגעה ולשמירת לחותו הטבעית של העור, נחשב לנוגד דלקת של הטבע
יעיל בטיפול בפצעים, כוויות, דלקות עור, צלקות, פגעי שמש ועקיצות, הוא אנטי פטרייתי, נפלא לטיפול בסבוריאת קרקפת או עור יבש אצל תינוק. שמן קלנדולה נחשב לאחד השמנים היעילים ביותר בהרגעת אדמומיות ויובש הנובעים מאקזמה ואטופיק דרמטיטיס, ולכן משמש כרכיב עיקרי בתכשירים המיועדים להקל על תסמינים אלו. הוא לבדו יכול לשמש כשמן מדהים לאנטי אייג'ינג כיון שמשופע בויטמין E ובנוגדי חימצון. בהיותו שמן עדין להפליא מומלץ לשימוש ישירות על העור.
קצת על פרחי הקלנדולה מהם מופק שמן קלנדולה ….
פרחי קלנדולה אורגנית – צמח כתום ויפה שצורת עלי הכותרת שלו העניקה לו את שמו העברי "ציפורני חתול". שמו נגזר מהמילה הלטינית קלנדרי (לוח שנה) והיא מרמזת על כוחו ועוצמתו של פרח חזק זה שפורח כמעט כל ימות השנה.
השימוש בפרחים אלו אינו שמור לתקופה המודרנית וכבר שימש לקוסמטיקה, ריפוי וטיפול במצרים העתיקה, יוון וארצות האיסלם. מדובר בפרח עדין ביותר שניתן לצרוך אותו כחליטה.
פרחי הקלנדולה מכילים נוגדי חימצון, חומרים אנטי דלקתיים, אנטי ויראליים, אנטי אלרגיים ואנטי פטרייתיים. מדובר בצמח שבא לעשות עבודה נפלאה עבורנו – הוא יודע לטפל בפציעות, מפחית נפיחות, חבורות, ורדי רגליים תפוחים, כיבים בחלל הפה, פרונקלים, פסוריאזיס ואקזמות, פטרת ותפרחת חיתולים.
פרחי הקלנדולה פורחים בחורף בשלל צבעי כתום וצהוב ולאחרונה התווספה לנו הקלנדולה האדומה עזת הצבע. הצבעים העזים מעידים על אחוז גבוה של נוגדי חימצון (קרוטנואידים) שלהם יכולות אנטי דלקתיות חזקות בהקשר של העור.
את הקלנדולה שלנו אנו רוכשים מחווה המתמחה בצמחים אורגניים בלבד. אנו מקפידים להשתמש בפרחים טריים בעלי צבע עז שנקטפו ומיד יובשו מהסיבה הברורה – ככל שהצבע עז יותר כן השמן המופק מהצמח יהיה עשיר בנוגדי חימצון. בטווח של מספר ימים מועט מהקטיף הפרחים מושרים בשמנים. טריות זו היא הסוד להצלחת השמן. השמן שלנו שונה בצבעו משמן קלנדולה סטנדרטי והדבר ניכר בצבעו הכתום צהוב העז.
פרחי הקלנדולה מוכנסים למכלי זכוכית שאליהם אנו מוסיפים את השמנים האיכותיים ביותר. המיכלים נאטמים ומכוסים בכיסוי שמאפשר להם ליהנות מהשמש החורפית אך מגן עליהם מפני הגשם.
אט אט הפרחים היפים האלה משחררים לתוך השמן את החומרים הפעילים מסיסי השמן הקיימים בהם ולאחר כחודשיים השמן מסונן והפרחים נסחטים במכבש הסוחט מהם את טיפות השמן שהתמלאו בכל התכונות המופלאות של הקלנדולה וכך נוצר שמן קלנדולה איכותי.
עד כמה חשוב שמן הנשא שבתוכו שוהים הצמחים וממנו נסחטים בסופו של התהליך ?
שמן הקלנדולה שלנו שונה מכל שמן קלנדולה מאחר ואנו בוחרים שמן זית מובחר וטרי ביותר לייצור שמן קלנדולה.
שמן הזית מופרד מהפירות שהם בשלים כמעט לגמרי, תחילה נכבשים בלחץ ולאחר מכן מוכנסים לצנטריפוגה המפרידה בין השמן לגפת ומשם לסינון. השמן נחשב בין כבד לחצי כבד, הוא נוזלי בטמפ' החדר אך מתקשה בקירור הודות לחומצה האולאית אותה הוא מכיל באחוז גבוה. השמן משמש כנוגד חמצון טבעי, אנטי פטרייתי, בעל יכולות ניקוי, מגן מפני השמש, מזין ובריא מאוד למאכל. את שמן הזית אנו רוכשים מבית בד איכותי שאף זכה בפרסים באירופה על איכותו. מיד בתום המסיק הראשון. אנו זוכים לקבל את השמן הראשון עז טעם וריח ושופע טריות. כתית מעולה בכבישה קרה, כזו ששומרת על תכונותיו הטובות. שמן זית זה ראוי לקלנדולה החורפית.
שמן הקלנדולה האורגנית הינו מוצר הדגל שלנו ואנו מקפידים הקפדה יתרה בבחירת הפרחים והשמן עצמו והתוצאה מדברת בשם עצמה. שמן הקלנדולה האורגנית שלנו מככב ברבים מהמוצרים שלנו: שמני אמבט ועיסוי לתינוקות, קרמים מפנקים לעור הפנים, סבונים מוצקים טבעיים המיועדים לטיפוחו של עור עדין באופן מיוחד ועוד.

לא נמצאו מוצרים התואמים את בחירתך.