מילון שמנים צמחיים

שמן אובליפיכה – Hippophae Rhamnoides Oil
שמן עשיר בכמות רבה של חומצות שומן חיוניות, ויטמינים, קרוטנואידים, פלבנואידים, משמש לליחוח העור ושיקומו, מעודד חידוש תאים ומעולה בטיפול בפצעים וצלקות.

שמן בורז' – Borage oil
שמן שייחודו בכך שמשופע בחומצה גמא לינולנית ששייכת לחומצות שומן חיוניות מקבוצת אומגה 6 צמח הזיפן (ממנו מופק השמן) הוא העשיר ביותר בחומצה זו. השמן ניתן גם לשימוש חיצוני, קל ובעל חדירות גבוהה לעור ביחס לשמנים צמחיים אחרים ומשתלב יפה בטיפול בעור יבש, אקזמה ופסוריאזיס.

שמן גלעיני אפרסק – Peach Kernel Oil
שמן שקוף, חצי כבד הדומה בתכונותיו לשמן שקדים וגלעיני משמש. משמש לריכוך, הזנה וחידוש תאים. מושלם לשילוב בקרמים לעור הפנים כמו בשמני עיסוי לילדים ותינוקות.

שמן גלעיני משמש – Apricot Kernel Oil
שמן בעל מרקם קל ומרגיע, בעל יכולת חדירה גבוהה. עשיר בחומצות שומן חד ורב בלתי רוויות ומכיל אחוז גבוה של ויטמין A. מתאים לעור יבש ורגיש הן לעור הפנים והן לעיסוי גוף.

שמן זרעי ענבים – Grape seed Oil
שמן המופק מזרעי הענבים נחשב לקל, עשיר בחומצות שומן חיוניות, מחזק קולגן ושומר על גמישות העור, מהיר לספיגה ונטול ריח. משמש בעיקר כמרכיב עיקרי בקרמים קלים יותר.

שמן זרעי רימון – Punica Granatum
שמן רב עוצמה בכל מה שקשור להזדקנות העור, מכיל פוליפנולים, ביופלבונואידים. משביח קרמים לעור יבש ומזדקן.

שמן זית – Olive Oil
שמן הזית שימש עוד בימי קדם כחומר גלם עשיר לייצור מוצרי קוסמטיקה טבעיים. השמן נחשב בין כבד לחצי כבד, נוזלי בטמפרטורת החדר אך מתקשה בקירור בזכות החומצה האולאית בה הוא עשיר, אותה חומצה שהיא מקור לאומגה 9. השמן מעולה גם בשימוש חיצוני ומשמש כנוגד חמצון טבעי, אנטי פטרייתי, אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי ואנטיספטי.

שמן חוחובה – Jojoba OIL
שיח מדברי הגדל במדבריות מרכז אמריקה, מקסיקו ובנגב הישראלי. בניגוד לרוב השמנים המשמשים בקוסמטיקה טבעית/אורגנית הוא אסור למאכל. שמן החוחובה דמוי שעווה ואינו מתחמצן בקלות. השמן עשיר בוויטמין E הנחוץ להגמשת העור, מתאים לעור יבש ורגיש.

שמן מקדמיה – Macdemia Oil
שמן כבד המופק בכבישה קרה מהאגוזים, עשיר בחומצות שומן חיוניות אומגה 3 ו- 6, שמן זה עובד בסינרגיה מעולה עם שמנים צמחיים אחרים, עשיר בוויטמין E ולכן אינו מתחמצן במהירות. שמן זה משמש בהרכבת קרמים עשירים ומזינים.

שמן נר הלילה  – Evning Prime Rose
צמח העשיר באופן מיוחד בחומצת שומן גמא לינולנית בסינרגיה עם חומצות שומן נוספות אולאית ולינולאית הרכב ייחודי זה גורם לשמן זה להיות בסיס נהדר לקרמים מזינים לעור יבש כמו לטיפול באקזמה, אקנה וריפוי פצעים.

שמן רוז היפ – Rose Hip Oil
אחד מהשמנים המשובחים ביותר לטיפול בעור, עשיר בחומצה לינולאית ובוויטמין E ו- F מרפא צלקות, חתכים, מחדש תאים, מזין, מטפל בעור מגורה, סימני מתיחה,קמטים וכוויות, מעשיר כל קרם פנים, עיניים וצוואר.

שמן שקדים – Sweet Almond Oil
שמן המופק בכבישה קרה מהזן המתוק, נפוץ ביותר כיון שהוא קל ונעים לשימוש, נשמר היטב ביחס לשמנים המכילים חומצות רב בלתי רוויות. עשיר בוויטמין A,E ו- B .

 

logo-for-inpg